Jak złożyć serwetkę na stół wielkanocny?

11-03-2010

fot. ROSSMAN

fot. ROSSMAN

fot. ROSSMAN

fot. ROSSMAN

fot. ROSSMAN

fot. ROSSMAN


Drogerie  Rossmann w swojej ofercie posiadają serwetki Alouette, których kolorystyka nawiązuje do tradycyjnie wielkanocnych barw: gładkie, bladożółte i z delikatnym motywem kwiatowym. Jednak zamiast składać je w nudny trójkąt, stwórzmy z nich przykuwający oko element ozdobny stołu, który będzie świadczył o naszych staraniach i kunszcie dekoracyjnym. Nie trzeba być biegłym w japońskiej sztuce orgiami, aby z papierowej serwetki stworzyć prawdziwe cudo. Proponujemy prosty, a jednocześnie niezwykle oryginalny wzór, który na długo pozostanie w pamięci naszych gości.


1.    Papierową serwetkę składamy wzdłuż na pół. Rogi z jednej strony zaginamy do środka, a z drugiej na zewnątrz.

2.    Składamy serwetkę na pół, tak aby jedne zagięte rogi znalazły się w środku, a drugie na zewnątrz.

3.    Brzegi zaginamy, nakładając jeden na drugi i tworząc w ten sposób dekoracyjne ząbki. I gotowe!


Wystarczy parę ruchów, aby nasz świąteczny stół wyglądał niecodziennie i wyjątkowo. Przykuwająca uwagę finezyjnie złożona serwetka wzbogaci świąteczną dekorację i z pewnością zainspiruje niejednego gościa do podjęcia rozmowy, a być może własnych prób stworzenia arcydzieła. 

wstecz