Jakie dane zbieramy?

 

Dane zbierane podczas rejestracji - niektóre funkcje systemu dostępne są dla zarejestrowanych użytkowników. Podczas procesu rejestracji zapytamy Cię o Twój adres email oraz hasło jakiego będziesz używał w naszym sklepie. Dodatkowo będziesz musiał zadeklarować typ konta (prywatne lub firmowe), wpisać imię i nazwisko oraz dane adresowe i kontaktowe niezbędne do zrealizowania Twoich zakupów. Ostatnim krokiem rejestracja konta będzie akceptacja regulaminu.

Podmiot odpowiedzialny:

Meble.pl S.A
ul. Langiewicza 33
35-021 Rzeszów

 

 

Dane zbierane podczas zakupu

 

Zanim będziesz mógł dokonać transakcji tj. zakupu towaru w naszym sklepie zapytamy Cię o imię, nazwisko, adres (do wysyłki) oraz numer telefonu. Aby dokonać zakupu będziesz musiał zaakceptować regulamin.

 

 

Dane zbierane automatycznie

 

Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp. Dane te będą wykorzystywane w celach statystycznych aby dopasowywać sklep meble.pl do potrzeb i wymagań Klientów. Dane te nie będą łączone z przekazanymi przez Państwo danymi osobowymi.

 

 

Dane zbierane, które zbieramy gdy kontaktujesz się z nami

 

Kontaktując się z nami za pomocą formularza kontaktowego przekazujesz nam dane takie jak imię i nazwisko, nazwa firmy oraz adres mailowy na który mamy przesłać odpowiedź. Te dane wykorzystywane są jedynie do danego kontaktu i nie są zbierane czy przetwarzane.

 

 

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

 

W żadnym przypadku nie będziemy odsprzedawać danych naszych Klientów podmiotom trzecim. Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu, otrzymywania newslettera reklamowego i dokonania ewentualnego zakupu.
Dane zbierane podczas transakcji będą wykorzystane w celu realizacji tego zakupu (oraz do poinformowania Cię o specjalnych promocjach na www.meble.pl) - bez tych danych nie będziemy mogli przesłać zakupionych przedmiotów co uniemożliwi realizację zakupu. Twoje dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia Twojej karty kredytowej lub dokonania płatności on-line. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz dokonać elektronicznej płatności za zakupione produkty. Twoje dane mogą zostać przekazane firmie spedycyjnej, która będzie odpowiedzialna za dostawę zamówionych produktów na adres podany podczas zakupu. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Jeśli wybrałeś dostawę zamówienia przez którąś z firm spedycyjnych przekazanie danych jest niezbędne do sfinalizowania zamówienia. Jeżeli zapisałeś się na nasz newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego newslettera (w każdej chwili możesz się wypisać z naszej listy mailingowej).

Dane o użytkownikach sklepu www.meble.pl zbierane są celem badań statystycznych. Badania te mają na celu poprawę funkcjonalności sklepu oraz ułatwić korzystanie z niego potencjalnym klientom. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku odwiedzającym stronę sklepu (www.meble.pl).

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych. W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

 

 

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

 

Jeżeli dokonałeś zakupu towaru, możesz otrzymać od nas wiadomości dotyczące Twojej transakcji oraz okazjonalne wiadomości reklamowo-promocyjne związane z ofertą sklepu www.meble.pl. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji. Jeżeli zapisałeś się na nasz newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas otrzymywać drogą e-mailową nasz newsletter (wiadomości reklamowo-promocyjne dotyczące oferty www.meble.pl).

 

W każdej chwili możesz zrezygnować z otrzymywania naszego newslettera. Aby zrezygnować, możesz kliknąć w link "wypisz się" znajdujący się w stopce każdego biuletynu lub wysłać maila z prośbą o wypisanie na adres .

 

 

 

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

 

Po zalogowaniu się do systemu, możesz wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu i wysyłki newslettera. Przysługuje Państwu prawo do żądania informacji o treści przechowywanych danych, jak również prawo do żądania zmiany, zablokowania lub usunięcia danych, a także prawo do sprostowania błędów, uzupełnienia lub uaktualnienia Państwa danych. Prosimy w tym celu o kontakt pod adresem: .

 

 

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")

 

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celach reklamowych, statystycznych oraz przede wszystkim dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb odbiorców. W przeglądarce istnieje możliwość zmiany ustawień dotyczących zapisu plików cookies.

Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia oraz zgodę na ich wykorzystywanie.

 

 

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

 

Nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

 

 

Google Analytics

 

W naszym sklepie stosowany jest system analizy ruchu (Google Analytics). W tym celu Google Analytics stosuje pliki cookies. Zbieramy te dane w celu oceny użyteczności strony oraz poprawie jakości funkcjonowania sklepu aby każdy klient mógł korzystać z jego zawartości bez problemów.

Stat24
W naszym sklepie stosowany jest system analizy ruchu (Stat24). W tym celu Stat24 stosuje pliki cookies. Zbieramy te dane w celu oceny użyteczności strony oraz poprawie jakości funkcjonowania sklepu aby każdy klient mógł korzystać z jego zawartości bez problemów.

 

 

Kontakt

 

Firma przetwarzająca dane:
Meble.pl S.A.
Langiewicza 33
35-021 Rzeszów

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt (www.meble.pl/kontakt).

 

 

Ochrona prywatności i danych osobowych

 

Klient zawierając umowę wyraża zgodę na przechowywanie i przetwarzanie przez firmę Meble.pl S.A. danych osobowych zawartych w zamówieniu zgodnie z obowiązującymi przepisami ustawy o ochronie danych osobowych Dz. U. nr 133 poz. 883.
Dane osobowe umieszczone w bazie danych Meble.pl S.A. są przetwarzane wyłącznie dla jego potrzeb, nie są i nie będą też udostępniane innym podmiotom. Klient ma prawo wglądu do swoich danych, korekty oraz żądania ich usunięcia.
Wszystkie wymienione produkty i nazwy są używane wyłącznie w celach identyfikacyjnych i mogą być zastrzeżonymi znakami towarowymi konkretnych właścicieli.