• Moje konto
  • Ulubione
  • Koszyk
  • Menu

Organizery kuchenne - poznaj ich zalety!

Kuchnia to miejsce, w którym ciągle się coś dzieje. Warto zadbać o to, aby panował tam porządek. Pozwoli na to wygodne korzystanie z niezbędnych podczas gotowania akcesoriów oraz ułatwi dostęp do produktów spożywczych.
Świetnym rozwiązaniem ułatwiającym zachowanie ładu jest zastosowanie organizerów kuchennych.
Sprawdź jakie są rodzaje organizerów i poznaj ich zalety!

Praktyczne i nowoczesne organizery...

Praktyczne i nowoczesne organizery do mebli kuchennych

Praktyczne i nowoczesne organizery...

Praktyczne i nowoczesne organizery do mebli kuchennych

 

Wkłady na sztućce

Podstawowym rodzajem organizera kuchennego są wkłady na sztućce  i przybory kuchenne. Różnorodność modeli pozwala na dobranie najlepszego rozwiązania. Wkłady mogą posiadać elastyczny system podziału szuflad – wyjmowane pojemniki o różnej wielkości mocowane w przegródkach ze stali nierdzewnej – dzięki któremu można optymalnie wykorzystać przestrzeń szuflady. Pozwala to na takie zorganizowanie przestrzeni szuflady, aby sztućce i przybory kuchenne o różnych długościach znalazły swoje najlepsze miejsce. Wkłady do szuflad wykonane są najczęściej z tworzywa i mogą być myte w zmywarkach.

Ergonomiczne organizery kuchenne na...

Ergonomiczne organizery kuchenne na wyposażeniu nowoczesnej kuchni

Układ w szafkach dzięki...

Układ w szafkach dzięki organizerom kuchennym

Organizery ułatwiające przechowywanie naczyń

Podobnie do wkładów na sztućce, funkcjonują organizery ułatwiające przechowywanie np. produktów spożywczych. Dzięki zastosowaniu systemu podziału szuflad, który tworzy rodzaj ścianek działowych we wnętrzu szuflady, można w łatwy sposób poukładać np. butelki, które na pewno się nie przewrócą czy pudełka z produktami spożywczymi.

Praktyczne organizery do kuchennych...

Praktyczne organizery do kuchennych szafek

Praktyczne organizery kuchenne na...

Praktyczne organizery kuchenne na blacie

Wkłady do przechowywania naczyń i garnków pozwalają na bezpieczne przechowywanie np. zastawy stołowej, bez ryzyka, że podczas otwierania i zamykania szuflady jakiś talerz może się przesunąć i rozbić. Wkłady chronią również garnki przed obijaniem się między sobą i niszczeniem ich powłoki. Dodatkowo można szufladę zabezpieczyć matą antypoślizgową wykonaną z tworzywa sztucznego.